Onze vrijwilligers

image001Het project ‘Veurelkaar’ is in het leven geroepen voor buurtbewoners die iets voor elkaar willen betekenen, zonder dat ze hiervoor iets terug verwachten. Dit is dan ook de basis waarop wij werken en de reden waarom onze vrijwilligers meewerken aan dit project. In een tijd waarin men steeds afhankelijker wordt van hulp en zorg uit zijn of haar omgeving, geen overbodige luxe.

Waaruit bestaat ons team van vrijwilligers?
Iedereen in Pottenberg die iets voor een buurtgenoot wil betekenen kan zich aanmelden voor het project ‘Veurelkaar’. Ons team van vrijwilligers bestaat dan ook uit een zeer gemengde groep. Wij selecteren niet op leeftijd, geslacht, uiterlijk of opleiding; wij selecteren op betrokkenheid. Geïnteresseerde vrijwilligers uit de buurt worden uitgenodigd voor een gesprek om te zien of het vanuit beide partijen klikt. Vertrouwen staat daarnaast hoog in het vaandel binnen het project. Naast vrijwilligers die zich beschikbaar stellen voor het doen van klussen, zijn er ook vrijwilligers die het project en de klussen coördineren, vrijwilligers die de PR van het project op zich nemen en hebben we vrijwilligers die de gesprekken met nieuwe vrijwilligers voeren.

Wat u kunt doen
Iedereen heeft wel iets waar hij goed in is, van het ophangen van een plankje, onkruid wieden in de tuin, tot het schrijven van brieven; alle hulp is welkom.

Wilt u graag meer weten over ons project? Of denkt u er over om vrijwilliger te worden? In beide gevallen nodigen wij u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We zijn altijd op zoek naar mensen die graag iets willen betekenen voor een ander in de wijk. Want er is meer behoefte aan hulp dan u misschien denkt.

Advertenties

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.